Covrex zwembadafdekkingen

Een zwembadafdekking of  zwembadrolluik is vandaag de dag een echte noodzaak voor elk binnen- en buitenzwembad. Immers, door een zwembadafdekking bespaart u alleszins op uw energiefactuur en zal uw zwembadwater veel langer zuiver blijven. Onze jarenlange ervaring heeft ons hier geleerd om voor de kwaliteitsvolle zwembadafdekkingen van de Belgische producent Covrex te gaan.

Onze samenwerking met Covrex is niet zomaar ontstaan.  Hun zwembadafdekking is immers het resultaat van 40 jaar ervaring in de sector. Door hun kennis en ambitie naar de perfecte rolluik te combineren met onze vakkundige plaatsing bent u gegarandeerd dat deze aan al uw eisen zal voldoen naar onderhoud, gebruiksgemak en veiligheid.

Covrex heeft voor haar zwembadafdekkingen verschillende aandrijfsystemen ontwikkeld, zowel voor nieuw te bouwen als voor bestaande zwembaden. Hun fabriek in Aarschot staat in voor een feilloos ontwerp, dat bestaat uit roestvrij staal, en als uniek kenmerk heeft dat er geen gaten in de zwembadwand dienen gemaakt te worden . Een in de as  ingebouwde rolluikmotor zorgt ervoor dat er geen  aparte nis buiten het  zwembad moet geplaatst worden.

Covrex Classic zwembadafdekking

De vraag naar ecologische en economische oplossingen voor zwembadafdekking heeft Covrex ertoe aangezet om te investeren in een nieuw type afdekking, waarbij de lamellen niet hol zijn, maar werden volgespoten. Hierdoor is deze zwembadafdekking  uiterst isolerend.  Zie hierbij een afbeelding van een traditionele holle lamel en een volle covrex lamel.

Bovendien is de onderhoudsvriendelijke rolluik een ander innoverend aspect bij Covrex. Vuil of algen kunnen maar moeilijk vastkleven op de lamellen, waardoor ze zeer goed schoon te houden zijn. Ook heeft de zwembadafdekking van Covrex een levensduur die gemakkelijk dubbel zo groot is dan andere traditionele zwembadrolluiken.

Covrex Classic zwembadafdekking
Covrex lamellen kleuren

Kleuren

Covrex lamellen zijn te verkrijgen in vier standaard kleuren, m.n. crème wit, silex grijs, staalgrijs en hemelsblauw.

  • Crème wit (RAL 9001) is een vrij recente kleur en past bij de kleur van de meeste zwembaden. De witte kleur is niet echt hard, waardoor vuil niet wordt geaccentueerd
  • Silex grijs (RAL 7032) is uiterst geschikt voor buitenbaden doordat vuil er het minst zichtbaar op is. Deze kleur past in doorgaans elke omgeving en wordt vaakst gekozen door onze klanten
  • Staal grijs (Ral 7037) is een meer sobere kleur die een aangename samenhang mogelijk maakt in hedendaagse tuinen of tuinen met eenvoudige lijnen. De verbindingen tussen de lamellen zijn in silex grijs aangezien lichtblauw niet stabiel is op dit materiaal
  • Hemelsblauw (RAL 5024) is vooral populair bij binnenbaden. Opgelet, ook hier zijn de polyurethaanverbindingen tussen de lamellen in silex grijs

Isolatie

Hier zijn we meteen aanbeland bij één van de belangrijkste aspecten waarom u moet kiezen voor de Covrex zwembadrolluiken. De lamellen hebben immers de uiterst goede U-waarde van 0,12, waardoor ze het vermogen hebben om de warmte van uw zwembad te behouden.

Ook al zou u gebruik maken van zonne-energie, water opwarmen is volledig zinloos als de warmte nadien ’s nachts of bij koude dagen eenvoudigweg verloren gaat. Door deze innovatie, kan u langer genieten van uw zwembad, ook na het zomerseizoen.

Isolatie van Covrex lamellen
Covrex lamellen Veiligheid

Veiligheid

Ook inzake veiligheid wil Covrex de beste van de klas zijn. Ze gebruiken voor de zwembadafdekking de zeer strenge Franse veiligheidsnorm FP P90-308, waaraan ze trouwens voor 100% voldoen. Uiteraard kan u de kinderen volledig en in alle veiligheid vertrouwen op dit zwembadrolluik, maar ook volwassenen kunnen zich met een gerust hart op de afdekking begeven.

Weerstand

Een tropische zomer of putje winter, jarenlang onderzoek heeft geresulteerd in een technologie om u tegen te zeggen. De covrex zwembadrolluiken zijn bestand tegen alle weersomstandigheden, dit in tegenstelling tot traditionele holle lamellen. U hoeft alleszins niet te vrezen voor een forse hagelbui. Zelfs bij een extreme temperatuur van -40° blijven deze even flexibel.  U hoeft in de winter dan ook niet te zorgen voor extra bescherming of het waterniveau te laten dalen.

Ook de zomerhitte heeft geen negatieve impact. Terwijl andere afdekkingen kunnen kromtrekken onder de zon, behouden de lamellen van de covrex afdekkingen hun vorm tot 100°.

En ook voor de herfst heeft covrex een oplossing voor het vallen van de bladeren.  Door de lamellen aan elkaar te verbinden via flexibele naden, zijn er geen spleten meer waar bladeren of ander vuil zich kunnen komen tussen nestelen.

Covrex zwembadrolluiken bestand tegen alle weersomstandigheden
Geen verlies van zwemplezier

Afmetingen

Ook inzake afmetingen is covrex revolutionair. Door zijn uniek design neemt de zwembadadekking tot 50% minder plaats in dan de klassieke structuren van de concurrentie.  Zo hebt u nog meer plaats in uw zwembad en verliest u niet nodeloos extra centimeters zwemplezier.

Esthetisch

De gevulde lamellen geven aan de covrex zwembadrolluiken zijn unieke structuur. Deze zorgen niet enkel voor meer stijfheid, maar eveneens voor een perfecte afwerking aan de zijkanten.

Indien dit nodig zou zijn, kunnen we tijdens de plaatsing de lamellen op maat zagen met een eenvoudige hand- of cirkelzaag.  De rolluiken zullen op die manier perfect aansluiten op de rondingen van uw zwembad.  Dit houdt in dat het rolluik niet dient teruggestuurd te worden naar de producent voor aanpassingen of fouten in het maatwerk.  Efficiëntie die zal resulteren in een snellere en dus goedkopere afwerking van uw zwembad.

De gevulde lamellen geven aan de covrex zwembadrolluiken zijn unieke structuur

Covrex Solar zwembadafdekkingen

Covrex heeft op vraag van heel wat klanten ook geïnvesteerd in Solar zwembadafdekkingen.  De vrij nieuwe solar lamellen zijn  het resultaat van vier jaar doorgedreven onderzoek. Zij hebben hierbij gekozen om gebruik te maken van plexiglas (PMMA), dat ook in verandabouw wordt gebruikt in plaats van de veelal gebruikte PVC.  Op die manier wil covrex verhinderen dat de lamellen na enkele jaren broos worden en hierdoor beschadigd geraken.

De solar functie van de zwembadafdekking zorgt ervoor dat het water opwarmt door een optimale absorptie van het zonlicht, zonder deze terug te kaatsen. De doorschijnende bovenkant van de lamellen laat het licht door terwijl de zwarte onderkant dit tegenhoudt.

Covrex Solar zwembadafdekkingen
Covrex zwembadafdekking  garandeert tot 30% meer opwarmende oppervlakte

30% meer warmte

Covrex zwembadafdekking  garandeert tot 30% meer opwarmende oppervlakte dan traditionele solar lamellen door de afwezigheid van een scharnierkamer.  De meeste lamellen hebben immers 3 of 4 holle kamers, waar één voorbehouden is voor de scharnier.  Een snelle berekening leert ons dat bij vier kamers in de lamellen 25% oppervlakte verlies is en bij drie kamer lamellen zelfs 33%. Dergelijke kamer zit vol met water waardoor het zwembad daar niet mee zou opwarmen.
Bovendien is de bovenkant van de solar lamellen perfect doorschijnend.  Een dergelijke revolutionaire lamel is onmogelijk te behalen met een gewone PVC lamel, waarvan de bovenkant doorgaans lichtblauw is en daardoor minder zonnewarmte doorlaat.

Een eenvoudige rekenoefening: een bad van 4 op 8m geeft een energiewinst in opwarmende oppervlakte van 10.56 m² en een bad van 5 op 10m zelfs een winst van 16.5 m²

Slagvast

De plexiglas oplossing van Covrex zwembadrolluiken geeft deze lamellen een hoge degelijkheid en slagvastheid. De lamellen zijn beter bestand tegen het verouderingsproces dan haar concurrenten uit de pvc wereld, die na enkele jaren brozer worden.

De plexiglas oplossing van Covrex zwembadrolluiken geeft deze lamellen een hoge degelijkheid en slagvastheid.
Covrex Solar: Extreem onderhoudsvriendelijk

Anti-algen

Bij de solar zwembadafdekking worden de lamellen verbonden door een verbinding in polyurethaan, die de traditionele scharnieren vervangt, die je op alle andere zwembadafdekkingen kan vinden.  Deze maakt de rolluik extreem onderhoudsvriendelijk.

Door het niet aanwezig zijn van een holle scharnierkamer (die vol loopt met water); kunnen zich geen algen vormen in deze holte die ook nog eens zeer moeilijk te reinigen is.

Download brochure