Zwembadverwarming via warmtewisselaar en warmtepomp

Uw zwembad verwarmen

Het is onmogelijk om van april tot en met september zonder verwarming van uw zwembad of zwemvijver te genieten indien U in de Benelux woont. Daarom worden de meeste zwembaden verwarmt zodat men minstens 6 maanden van z’n zwembad kan genieten.

Warmtewisselaar

Een warmtewisselaar wordt meestal gebruikt indien men de start investering wil beperken waarbij de wisselaar op een bestaande aardgas- of stookolieketel wordt aangesloten (waarmee U ook de woning verwarmt tenminste indien deze niet te ver van het technisch palet staat).

Voordelen:

  • Door de hoge temperatuur van het verwarmingscircuit kan uw zwembadwater zeer snel opwarmen
  • Zelfs bij extreme lage buitent° is dit systeem beschikbaar – het systeem is niet afhankelijk van weersomstandigheden
  • Beperkte investering

Warmtepompen

Om een zwembad of zwemvijver energievriendelijk te verwarmen vormen elektrische warmtepompen (lucht – water) de meest voordelige oplossing. Het gebruik van deze pompen is heel eenvoudig : het apparaat haalt warmte energie uit de lucht en zet deze om ten behoefte van de verwarming van het water van uw zwembad.

Van zodra de buitentemperatuur hoger ligt dan 8° kan uw zwemwater opgewarmd worden tot de door U gewenste temperatuur (25 à 30°) op 2 à 5 dagen tijd. De zon hoeft hiervoor niet te schijnen – ook ’s nachts als U geniet van het goedkopere nachttarief kan U uw zwembadwater opwarmen

De warmtepompen zijn de goedkoopst mogelijke oplossing : voor een verbruik van 1KW op uw elektriciteitsmeter kunnen de warmtepompen tot 5KW aan uw zwemwater teruggeven. Op gemiddeld 4 jaar heeft U uw investering terug verdiend. In combinatie met zonnepanelen op uw dak voor de opwekking van gratis electriciteit kan U uw zwembadwater zelfs praktisch gratis verwarmen.

De warmtepompen zijn gemakkelijk te installeren op zwembaden en vijvers die nog gebouwd moeten worden , maar ook op bestaande zwembaden dankzij een elektrische verbinding en een eenvoudige hydraulische verbinding.

Combinatie warmtewisselaar en warmtepomp

Met de combinatie van zowel een warmtewisselaar als een warmtepomp combineert U de voordelen van beide systemen :

Snelle opwarming en nooit afhankelijk van buiten temperaturen door de warmtewisselaar
Energie vriendelijk verwarmen door daarna de zwembad water t° op peil te houden door de warmtepomp

Vraag vandaag nog uw offerte aan

Zaakvoerder Kim maakt een volledig vrijblijvende afspraak om de situatie bij U thuis te bekijken.